Nostalgiaa ohjelmointikursseilta. Loppuuko se kaikki tähän?

Hilirimpsis vikaa kertaa.

Tähän kirjoitukseen (luultavasti) päättyy minun urakkani (luultavasti) yhtenä TKK:n hassuimmin ohjelmoinnin peruskurssista suoriutuneista opiskelijoista. Tarina alkoi syksyllä 2004 T-fuksina tietoteekkarien omalla ohjelmointikurssilla, jonka lopetin ylivoimaisena jo heti alkusyksystä ja aloin miettimään alan vaihtoa. Fuksiryhmästä kaikki aktiivit olivat erittäin harrastuneita koodaajia, mikä ihmetytti meikäläistä ja ajattelin, etten opi ikinä moisia temppuja.

Samaan aikaan tuleva tyttöystävä kertoi ohjelmoinnin olevan ”ihan kivaa”, mitä minä en pystynyt alkuunkaan käsittämään. Myöhemmin näin Studio1-kurssin tehtävänannot sekä henkilökohtaiset palautteet ja vertasin niitä Goblinin (=massaohjelmointikursseilla käytössä oleva tarkastusmasiina) antamiin vastaaviin tehtäviin ja palautteisiin, ja ajattelin, että mitäs ihmettä. Kylläpä vaikutti infolla tekeminen maanläheiseltä ja mukavalta.

Keväällä 2005 ajattelin, joululomalla viisastuneena, yrittää uudelleen. Tällä kertaa menin Ohjelmoinnin peruskurssi Y:lle (vai L:kö se oli). Jo muutaman viikon jälkeen lopetin ilman yhtään tuttua kurssilaista ja motivaatiota. Kaverien puutteen lisäksi toinen ihana lopettamismotivaattori oli mielestäni monotoninen Kerttu Pollari-Malmi. 🙂 Samana kesänä oli edessä muutto T-osaston vehreämmälle puolelle olohuoneelle.
Syksyllä 2005 alkoi Studio1, joka sujuikin mukavasti kaiken muun paitsi teoriatehtävien, jotka eivät ”oikein napanneet” ;), osalta. Palkintona oli kurssin uudelleen suorittaminen myöhempänä ajankohtana. Käteen jäi 10op eli informaatioverkostojen ohjelmointikurssin verran. Seuraavana vuonna eli 2006 ajattelin käydä vain suppean kurssin, mutta ahnehdin niin paljon muitakin kursseja syksyyn, että kaikki palautukset myöhästyivät. Kurssi jäi kesken.

Tänä syksynä päätin tehdä kaiken vielä kerran alusta. Silti yli 25op muita kursseja vaikeuttivat aikataulutuksia sen verran, että tälläkään kerralla ei varsinaisesti hyvää mieltä kurssista oman panoksen takia jää, mutta onpahan tämä ainakin ohi, jos jostain syystä en onnistu reputtamaan. Näin, viides kerta toden sanonee! 🙂

Koska lisäksi mulla on muutamaa tenttiä vaille kaikki väsyneet perusopinnot suoritettuna, saan seuraavan vuoden-pari keskittyä pää- ja sivuaineen mukaviin opintoihin, tämähän alkaa näyttää ihan hyvältä!

En ajatellut kirjoittaa tähän mitään referaattia siitä, mitä olen kurssilla tehnyt, vaikka jo näin lukematta voisin olettaa enemmistön näin tehneen. Tällaisen vanhuksen toivomukseksi voisi vaikka esittää, ettei näitä minun viimeisiä – päivän myöhässä laadittuja – kirjoituksia hyväksyttäisi ollenkaan, ja koska ne näköjään ovat pakollisia, ensi syksynä käynnistyisi ihanaakin ihanampi kuudes ohjelmointikurssi TKK:lla. 😀

Tsemppiä kaikille ensi kevään kursseille ja eiköhän törmäillä jos jossakin merkeissä. Javaillaan kun tavataan.

-Henri

Mainokset

0 Responses to “Nostalgiaa ohjelmointikursseilta. Loppuuko se kaikki tähän?”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
tammikuu 2008
ma ti ke to pe la su
« Jou    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Mainokset

%d bloggers like this: