Ryhmätyöstä…

Vielä kerran palaan tähän aiheeseen, eli omaan robottiimme ja sen tekemiseen. Suunnitteluhan jäi lähinnä ajatustasolle, eikä tarkkaa tietoa siitä, mitä robotin pitäisi tehdä ja mitä tarkistuksia tehdä ja missä vaiheessa! Luulenpa, että ongelmamme ei ollut tahdon asia, sen puute, vaan pikemminkin organisointiongelma. Kaikki eivät tienneet missä ja milloin koodataan. Henri hoiti alun lähes yksin, ja ihan ymmärrettävästi paloi loppuun yksintekemisen kanssa. Loppuvaiheessa sitten Ollin ja Astan kanssa sitä vääntäessämme olimme suoraan sanottuna pihalla, mitä nyt lähtisimme tekemään.

Organisoinnin puute näkyi myös bottia tehdessä. Kaikki eivät päässeet yhteisiin koodaussessioihimme paikalle, ja tämän takia jäivät täysin ulkopuolelle koko tekemisestä. Pienellä, 3-4 hengen porukalla kasasimme koko botin. Hauskaa tässä on se (nyt vasta jälkikäteen ajateltuna), että porukka oli lähes sama kuin robotin viimemetreillä. Eipä siinä, ainakin me opimme jotain!

Itse olen tyytyväinen, että pääsin mukaan tekemään kumpaakin. Robottialgoritmit olivat kyllä siinä vaiheessa erittäin haastavia. Ensimmäistä kertaa piti ottaa omat aivot käyttöön; ei voinut vain rauhassa seurata tarkkaan kirjoitettua ohjeistusta siitä, mitä mikäkin metodi tekee. Robottia koodatessani, tai ehkä suurimmaksi osaksi kuitenkin sen koodausta seuratessani opin paljon lisää for-lauseesta ja listoista sekä myös pinosta, jonka käyttö algoritmissämme kuitenkin epäonnistui valitettavasti täysin. Mutta seuraaviin java-tehtäviin tästä kuitenkin oli apua. Uskalsin jo itse tehdä joitain omia ratkaisuja. Ja mikä fiilis taas niissä onnistuttuani (tätä ei tapahtunut joka kerta).

Koodin sisältäminen on aina tuottanut minulle vaikeuksia, ja robotin kanssa siihen käsiksi käyminen vei aikaa. ”Jos olisi ollut enenmmän aikaa”, oli mielessä palautushetkellä, ”olisimme saaneet robottialgoritmin toimivaksi.” No niin no, emme aloittaneet tarpeeksi ajoissa!

 

-Meri

Mainokset

0 Responses to “Ryhmätyöstä…”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
tammikuu 2008
ma ti ke to pe la su
« Jou    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Mainokset

%d bloggers like this: