Projekti <3

Joululoma tuli ja meni, ja niin kävi myös Studio1-kurssin loppuprojektille!!! Alkusyksystä niin odotettu ja kaivattu joululoma alkoi iltojen pimetessä tuntua yhä kammottavammalta ja vastenmielisemmältä ajatukselta, kun tiesi, mitä se toisi mukanaan (ennen kaikkea kun tiesi että se EI toisi mukanaan laiskan letkeitä lomapäiviä).

Oma projektini käynnistyi aluksi hyvin tahmeasti. Tenttiviikolla aikaansaatu tyhjä peli-ikkuna sai odotella täytettä välipäiviin asti, jolloin viimein oli pakko tarttua haasteeseen ja avata monta (ihanaa) päivää käyttämättä lojunut Eclipse. Muutama hyvin ansaittu lomapäivä kinkun ja konvehtien parissa tuntui tehonneen; koodausintoa pursusi projektin alkuvaiheilla niin runsaasti, että oma Kakuro-pelini oli joten kuten pelattavissa jo uudenvuoden rientojen jälkeen.

Koko ohjelmointiprosessi sujui yllättävän kivuttomasti. En kertaakaan törmännyt kovin suuriin ongelmiin, yleensä virheet paljastuivat helposti korjattaviksi ajatus- tai huolimattomuusvirheiksi, ja aikaa riitti sekä monien lisäominaisuuksien näpertelyyn että myös lähes normaalia muistuttavaan sosiaaliseen elämään. Hetkittäin loma jopa tuntui lomalta.

Deadlinen lähestyessä lisääntyi paniikin lisäksi myös ahneus, ja muutama ideoitu lisäominaisuus jäi toteuttamatta. Projekti kuitenkin valmistui ajallaan, valtavaa kiirettä ei missään vaiheessa tullut, ja hetkittäin koodaaminen tuntui jopa mukavalta, kun sai itse ideoida ja toteuttaa koko projektin alusta loppuun saakka. Hieman harmittaa näin jälkeenpäin, etten valinnut projektiaiheeksi jotakin vähän haastavampaa, mutta toisaalta oli mukava näpytellä koodia ilman että joitui tuskastelemaan päiväkausia erinäisten ongelmien kanssa. Haikeudella en tuota aikaa muistele (ainakaan vielä), enkä edelleenkään lämmennyt ohjelmoinnille, mutta prosessi opetti valtavan paljon, siitä ei mihinkään pääse. Täytyy olla ylpeä omasta panostuksestaan ja myös lopputuloksesta. Jes.

-Ulla

Mainokset

0 Responses to “Projekti <3”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
tammikuu 2008
ma ti ke to pe la su
« Jou    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Mainokset

%d bloggers like this: