Miten kurssia voisi parantaa?

Nyt kun kurssi on vihdoinkin ohi, voi hyvillä mielin kritisoida erinäisiä asioita, jotka kurssin aikana jäivät mietityttämään ja ärsyttämään.

Esseiden ja käsitekarttojen liian pienestä painoarvosta kurssiarvosanaan en aio jauhaa, koska sitä aihetta on puitu jo liian moneen kertaan. (mutta edelleenkin painoarvo on naurettavan pieni!!!) Muuten näissä teoriatehtävissä ei ole mielestäni valittamista, oli mukava saada jotakin toisenlaista puuhaa pelkän ohjelmoinnin lomaan. 

Kun mietin, mitä studio1-kurssissa voitaisiin parantaa, ensimmäisenä itselleni tuli mieleen kurssin alku. Syksyllä koin ainakin henkilökohtaisesti, että kurssi lähti käyntiin aivan liian nopealla tempolla. Avausluennon ja iki-ihanan ”HelloWorld”-harjoituksen jälkeen meidät usutettiin samantien ensimmäisen ohjelmointitehtävän kimppuun lähes kylmiltään. Tiukka aikataulu jatkui läpi koko kurssin. Studio1 toki on vaativa ja rankka kurssi, ja niin sen kuuluukin olla; tietenkään ideana ei ole päästää opiskelijoita mahdollisimman helpolla ja vähällä työllä. Aivan kurssin alkuun olisin kuitenkin kaivannut hieman perusteellisempaa ohjausta Javan saloihin. Vaikka koodaus mielestäni onkin asia, jonka oppii parhaiten itse tekemällä ja kokeilemalla, kunnon pohjustus yleensä johtaa parhaaseen lopputulokseen. Nyt puolet kurssista kului ihmetellessä, mistä tässä kaikessa oikein on kysymys, ja kun asiasta alkoi vihdoin päästä kunnolla selville, olikin jo aika aloittaa oman projektin koodaus.  

Toinen asia, joka mietitytti syksyn aikana kovasti, oli OLO-sessiot. Niiden merkitys ei ole vieläkään aivan täysin auennut minulle. Toki nämä rennot tapaamiset olivat ihan mukava aloitus uudelle viikolle, mutta kovinkaan paljoa en koe niistä saaneeni irti. Tapaamisissa ei yleensä kovinkaan henkeviin tai hedelmällisiisn keskusteluihin päästy ja niiden aiheet liittyivät kovin löyhästi meneillä olevaan ohjelmointikierrokseen. OLO-ryhmien robo- ja botti-aiheiset ryhmätyöt eivät mielestäni myöskään olleet mitään loistoideoita. Yleensä tykkään työskennellä ennemmin ryhmässä kuin yksin, mutta näissä tapauksissa ryhmätyö ei vain tuntunut onnistuvan kunnolla. Mielestäni ohjelmointi ei ole asia, johon ryhmätyöt soveltuvat, etenkin jos ryhmän jäsenten koodaustaidot ovat kovin eritasoisia. Näiden ryhmätöiden parissa työskentely ei minulle paljoakaan opettanut, lähinnä ne aiheuttivat lisää työtä ja stressiä meneillä olevien ohjelmointitehtävien lisäksi. 

Joulukuussa selvitetty, kauan odotettu ja pelätty tentti oli myös lievä pettymys. Se tuntui kovin irralliselta osiolta verrattuna muuhun kurssiin. Itse sain tentistä suhteellisen hyvän arvosanan verrattuna ohjelmointitehtävieni tuloksiin, joten ei kai pitäisi valittaa, mutta en silti koe että tentti olisi oikeasti mitannut sitä, mitä syksyn aikana oli opittu. Studio1 on ainutlaatuinen kurssi, enkä ole ollenkaan vakuuttunut siitä, että tentti olisi välttämätön osa tällaista kurssia; todellinen osaaminen varmasti tulee esille paremmin varsinaisissa ohjelmointitehtävissä. Tentin osuus kurssiarvosanasta (10%) kuitenkin on mielestäni varsin kohtuullinen ja reilu. 

Koska melkein kaikki kurssin osa-alueet on jo käsitelty, on vielä sanottava muutama sana blogista. Blogin idea on toimiva, ja ajatus siitä tuntui ensin ihan hauskalta. Kurssin edetessä kuitenkin osoittautui, ettei blogi ja siihen kirjoittelu tuottanut kovinkaan kummoista tulosta. Suurimman osan ajasta kirjoittelu tuntui hyvin väkinäiseltä, ja ainakin meidän ryhmän blogi täyttyi lähinnä muutaman aktiivisen kirjoituksista (myönnän itse olleeni aika laiska tässä asiassa…). Blogista olisi voinut olla enemmän iloa ja hyötyä, jos oikeasti olisi ollut aikaa panostaa siihen. Nyt kaiken muun kiireen ohella tuli lähinnä naputeltua jotakin hyvin ympäripyöreää blogin täytteeksi. Blogin suurehko painoarvo (20% kurssiarvosanasta) kummastuttaa myös; ehkä siitä voisi nyhtää muutaman prosentin vaikkapa teoriatehtäville, jotka varmasti ovat blogia hyödyllisempiä…

 -Ulla

Mainokset

1 Response to “Miten kurssia voisi parantaa?”


  1. 1 Asta tammikuu 19, 2008 1:05 pm

    Jeps, olen samaa mieltä monesta asiasta. Hyvin olet saanut summattua asioita. Varsinkin kun ajattelee kurssin alkua, niin muutama demoluento enemmän ei olisi ollut pahitteeksi… Onneksi kuitenkin selvittiin tänne asti 🙂


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
tammikuu 2008
ma ti ke to pe la su
« Jou    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Mainokset

%d bloggers like this: