Loppupuheenvuoro

Vihdoin ja viimein voi sanoa, että studio1 on loppumaisillaan!! Tätä hetkeä on odotettu jo syksystä lähtien. 14op:n mammuttikurssi, joka herättää ristiriitaisia tunteita itse kussakin. Onko studio1:n jälkeistä elämää edes olemassa? Niin kiinteästi tämä kurssi liittyi phuksisyksyyn, että en ole varma vastauksesta. Syksy koostui kolmesta kurssista: studio1:stä, matikasta ja tuotantotalouden peruskurssista. Varovaisesti arvioisin, että käytin neljä kertaa enemmän aikaa ensimmäiseen kuin kahteen viimeiseen yhteensä. Jokaviikkoiset deadlinet painoivat päälle ja ohjelmointitehtävien kanssa painiminen sai aikaan itkua ja ilon huudahduksia. Mielessä oli vain, että tämä kurssi on päästävä läpi hinnalla millä hyvänsä.

Mitä itse ajattelen kurssista? Jälkeenpäin sen voisi tiivistää muutamalla adjektiivilla: kamala, kiva! ja phukseja yhdistävä. Kurssi herätti minussa todella vastakkaisia tunteita riippuen päivästä. Välillä kirosanat kaikuivat ja kirjat lentelivät seinille, kun mikään ei onnistunut ja  ajattelin, etten ikäpäivänä tule saamaan tehtäviä valmiiksi ennen deadlinea. Oli aikoja, jolloin vihasin Javaa koko sydämeni pohjasta ja mietin, että onkohan tämä nyt se oikea opinahjo minulle. Vaikeuksien kautta voittoon! Onneksi oli myös hetkiä, jolloin onnistumisen riemu valtasi koko kehoni ja tuntui kuin olisin irtautunut ruumiistani. Oli aivan mahtavaa huomata, että minähän osaan ja p***ele minähän palautan tehtävän ajoissa, täysin valmiina. Koodaaminen oli parhaimmillaan kivaa ja antoisaa, en olisi viime kesänä voinut kuvitellakaan, että tulen sanomaan joskus noin. Niin siinä kuitenkin kävi. Onhan se studio1 mahtava kurssi jälkeenpäin ajateltuna. Lukuisat päivät ja illat, joita tuli vietettyä paniikissa phuksitovereiden kanssa koodatessa, loivat tietynlaista yhteishenkeä porukkaan.

Kurssin työläydestä voisi puhua yhtä sun toista. En lähde tässä kritisoimaan onko 14op liian vähän tästä kurssista. Käteen jäi vaikka mitä. Java-ohjelmoinnin perusteiden lisäksi koen oppineeni hiukan suunnitelmallisuutta ja ajankäytön hallintaa. Kurssi sai arvoisensa päätöksen itsenäisesti suoritetulla ohjelmointiprojektilla, jonka jälkeen jokainen voi varmasti sanoa osaavansa ohjelmoida javalla.

Kurssin sisältämät osa-alueet olivat kukin hyödyllisiä, jotkut enemmän, jotkut vähemmän. Tärkeimpinä ja ehdottomasti opettavaisimpina pidin ohjelmointitehtäviä. Itse tekemällä asiat oppii ja tehtävät käsittelivät monipuolisesti tärkeimpiä Javan osa-alueita. Tehtävistä oli saatu jopa suhteellisen mielenkiintoisia, kiitos Jannen ja Villen (kai). Teoriatehtävät olivat vähän väkisin vääntämistä ja niistä saatu hyöty olisi voinut olla suurempikin. OLO-sessiot olivat mukavaa vaihtelua ja avasivat joitain ohjelmointiin liittyviä ongelmia ihan kiitettävästi. Tosin välillä ”oloilu” oli hiukan epäaktiivista ja saatu hyöty ei kovinkaan merkittävää. Blogi toimi fiilisten purkajana sekä välineenä viestiä oloryhmän välillä. Hirveän hyödyllinen se ei ollut, eikä varmaan ollut tarkoituskaan. Ihan kiva lisä, johon purkaa tunteita ja joka toivottavasti kannustaa meidät kaikki kirjoittamaan joskus omaa blogia.

Voisiko kurssin toteuttaa paremmin tai olisiko jotakin muutettavaa? Pääpiirteittäin mielestäni kurssi on toimiva ja sen järjestäminen heti ensimmäisen vuoden syksyllä on perusteltua (paska heti pois alta, eiq). Muutama asia on, joihin haluaisin puuttua. Ensinnäkin alkuun tarvittaisiin mielestäni hiukan enemmän johdatusta ja vaikka pari ylimääräistä luentoa, jotta ohjelmoinnin aloittaminen ei olisi niin hirveän vaikeata. Toisekseen arvosteluperusteita voisi hiukan päivittää. Esseiden painoarvo on aivan liian matala ja se heijastuu suoraan motivaatioon. Blogilla taas on suhteellisen korkea painoarvo. Näitä kahta voisin jotenkin tasapainottaa.

Eclipse pysyy kiinni toistaiseksi. En osaa sanoa tulenko tarvitsemaan Javaa tulevaisuudessa, mutta en myöskään pakoile sen käyttöä. Menetetyn joululoman jälkeen koulu taas jatkuu, tällä kertaa ilman studio1:stä, eikä korvaavaa kurssia varmasti löydy vaikka hakimalla hakisi. Olen iloinen, että kurssi on ohi, mutta kaikesta huolimatta se oli ihan mukava kurssi. Kohti uusia haasteita ja kiitoksia OLO-ryhmällemme menneestä syksystä!! 🙂

-Olli

Mainokset

0 Responses to “Loppupuheenvuoro”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
tammikuu 2008
ma ti ke to pe la su
« Jou    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Mainokset

%d bloggers like this: