Projektin suunnittelusta

Eilen oli sitten projektisuunnitelmanpalautus. Ihan hyvä että se tuli jo nyt, vaikka aluks tuntu et nytkö sitä jo pitää alkaa ajatella. Mut siinä tajus aikataulua miettiessä, että eihän sitä aikaa kyllä kauheesti ole enää.. Ja et miten paljo siinä on omaa suunnittelua, kun ei olekaan enää valmiita ohjeita, mitä luokkia ja metodeita pitää tehdä..

Sain vähän aikaa miettiä esimerkiks luokkarakennetta, että siitä tulis edes jotenki järkevä. Varsinkin viimeisimmästä ohjelmointiharjotuksesta sain vinkkejä siihen , millasille toiminnoille kannattaa perustaa oma luokka ja miten ne on toisiinsa yhteydessä. Mutta hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty, siispä kannattaa uhrata suunnitteluun aikaa.  Vielä vähän aikaa sitten kyllä ajattelin, että siinähän se koodatessa suunnitelmakin etenee, mutta olis saattanu tulla aika sekavaa jälkeä siinä. Myös tulevia haasteita tuli mieleen aika ahdistavan paljon.. Projektissa tulee tarvitsemaan monia semmosia asioita, joihin en oo aiemmin törmänny ja joiden toteutuksesta ei oo mitään hajua.

Sitten kun seuraava, siis viimeinen!, ohjelmointiharjotuksen deadline  on ohi, olis tarkotus alkaa heti pian puuhaamaan projektia. Tavallaan sitä odottaa, mutta enemmän se kammoksuttaa. Mutta nyt kun sen ajoissa aloitan ja sitten säännöllisesti yritän sitä tehdä, niin toivon ettei mulle taas tule viimehetkien paniikkia, niinku yleensä.

Anu

Mainokset

0 Responses to “Projektin suunnittelusta”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
joulukuu 2007
ma ti ke to pe la su
« Mar   Tam »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Mainokset

%d bloggers like this: