Botti Hepalonin rakenne

Toteutusalustana käytimme Paul Muttonin kehittämää PircBot-sovelluskehystä, joka tarjoaa rajapinnan IRC-protokollan ja Javan välille. Aluksi teimme erillisen HepalonMain-luokan, joka luo uuden Hepalonin, ottaa yhteyden IRC-serveriin ja joinaa Hepalonin !hepalonsorkat-kanavalle.

Luokka Hepalon, jonka periytimme luokasta PircBot, sisältää botin varsinaiset viestitoiminnot. Luontimetodi asettaa botin nimeksi Hepalon, ja onMessage-metodi tutkii kanavalle lähetettyjä viestejä. Jos viesti sisältää tietyn tekstinpätkän (esim. hevonen tai !help) metodi lähettää kanavalle määrätynlaisen viestin sendMessage-metodin avulla. Metodi ottaa parametrinaan kanavan ja lähettäjän, joten sillä voidaan ”vastata” viestin lähettäjälle. Riippuen viestin sisällöstä metodi kutsuu tietyn ominaisuuden luokalta vastaukseen tarvitsemiaan tietoja.

Ominaisuudet ovat siis pääosin omissa luokissaan. Hevosiin liittyvä keskustelu ja alkometri on toteutettu Hepalonissa sendMessage-metodin sisällä, mikä ei välttämättä ollut siistein ratkaisu, mutta toimintojen yksinkertaisuuden ja koodin lyhyyden takia päädyimme tekemään niin.

– Asta

Mainokset

0 Responses to “Botti Hepalonin rakenne”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
joulukuu 2007
ma ti ke to pe la su
« Mar   Tam »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Mainokset

%d bloggers like this: