Voi oloilujen oloilu! Viimeinen OLO (8. vai 9.?)

Nyt loppui tuo kaikki syksyn maanantaipäivät riemukkaasti tai vähemmän riemukkaasti käynnistänyt kaksituntinen. Ensimmäinen OLO-sessiomme oli syyskuun ensimmäisillä viikoilla. Ovesta sisään astuessamme ei meillä ollut tietoakaan siitä, mitä tämä tällainen OLO-sessio tarkoittaa, miksi näitä on, ja mitä kaikkea viikottaisiin tapaamisiin saadaankaan mahtumaan! Assarit näyttivät pelottavan kaikkitietäviltä, ”mitä minä nyt uskaltaisin kysyä, kun en yhtikäs mitään javasta tiedä”. Saimme A-neloset käteemme, kasan Post-It -lappuja viereen, ja siitä sitten vain lukemaan ja ajatuksia lapuille kirjoittamaan. ”Mmitä ihmettä, filosofiaa, you must be kidding..! ”

Jälkeenpäin ajateltuna Javaan tutustuttaminen Platonin ideaopin kautta on hauska ja rento tapa, mutta kun vielä java-arkuutta siinä vaiheessa potiessani luin kyseistä tekstiä, oli pääni aivan sekaisin ja Post-It -lappujen kirjoittaminen tuntui aivan mahdottomalta tehtävältä, ”Mitä jos laitan tähän jotain, mikä on väärin tai entä jos se ei liitykään aiheeseen?” Sillä hetkellä toivoin, että olisin ollut sihteerinä; olisin kuin huomaamatta voinut jättää ajatustyön muille ja keskittyä lappujen kiinnittelemiseen seinälle. Onneksi joku muu sai idean ja ensimmäinen lappu oli syntynyt. Sen jälkeen oli helpompaa lähteä mukaan. Ensimmäiset ”ajatukseni” syntyivät suoraan lähdetekstin käsitteistä. Omia aivoja piti oikein työstää löytämään uusia ideoita. Tämä ei onnistunut kovinkaan hyvin ensimmäisessä OLO-sessiossa, mutta jo toisessa ja kolmannessa tuntui, että jotain tästä uudesta ja jännästä pystyy jo sisäistämäänkin.

Viimeinen avaus oli jo kaksi viikkoa sitten. Tapaus oli järjestyksessään yhdeksäs (nollatapaus laskettuna mukaan) ja saimme miettiä kokonaisen tietokoneohjelman rakennetta ja toteutusta. Mitä kaikkea siihen tarvitaankaan. Ohjelmointitehtävissä vastaan jo tulleet graafinen käyttöliittymä ja säikeet ainakin! Tapauksen aihe ja vaativuustaso olivat hieman muuttuneet ensimmäisestä, mutta Javaan jo hieman perehtyneenä ja edellistä tapauksista kokemusta pohtimiseen saaneena, oli ajatuksetkin helpompi pitää aiheessa. Ryhmämme kokoontui viimeisen kerran yläkerran neukkarissa projektin suunnittelun merkeissä. Kyseessä oli pitchaus, ja jokainen esitteli kohta alkavan urakkansa aihetta ja sai palautetta siitä. Tunnelma oli jouluinen Vesan tarjoaman glögin ansiosta, mikä muistutti samalla tulevasta joulun vietosta Javaisissa merkeissä.

Tässä vaiheessa tuntuu vielä epätodelliselta lähteä luomaan omaa ohjelmaa tyhjästä ilman tarkoin määriteltyjä ohjeita tai assarointia. Luulenpa kuitenkin, että koodaamaan päästyäni, ei koodauksesta tule loppua, ja ongelmiinkin oppii löytämään itse ratkaisun!

-Meri

Mainokset

0 Responses to “Voi oloilujen oloilu! Viimeinen OLO (8. vai 9.?)”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
marraskuu 2007
ma ti ke to pe la su
« Lok   Jou »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Mainokset

%d bloggers like this: