Swing – komponenttikirjasto käsitekartalla

Graafinen käyttöliittymä? Komponenttikirjastoja, tapahtumarajapintoja, asettelijoita ja tapahtuman käsittelijöitä… Helppo valinta. Käsitekartta – ehdottomasti.

Jo vitsiksi muodostunut käytäntö töiden viimetippaan jättämisestä ei jäänyt tapahtumatta tässäkään teoriatehtävässä. Tällä kertaa sain aikaseksi aloittaa aiheepiiriin tutustumisen jopa niinkin aikaisin kuin vuorokausi ennen DL:ää. Aikaisemmin uumoilin tekeväni seuraavasta tuotoksesta jotain vähän erikoisempaa, mutta hylkäsin kuitenkin idean visuaalisesta kartasta liian työläänä ja sopimattomana.

Käsitekartan valmistelu ei vienyt liikaa aikaa – tyylitkin sai kätevästi edellisestä käsitekartasta CMapToolsin tarjoamien työkalujen avustuksella (ja pienillä muutoksilla höystettynä). Tuotos oli kuitenkin valmis hyvissä ajoin, joten en malttanut jättää Swing-karttaa pelkkien viivojen ja palikoiden leikkikentäksi. Kuva sinne ja toinen tuonne… Varsin vähällä vaivalla sain kartasta ainakin omasta mielestäni hauskemman näköisen verrattuna edelliseen käsitekarttaan. Joten loppujen lopuksi tekeleestä tulikin ainakin edellistä karttaa omaperäisempi. Parit screenshotit ohessa. 🙂

GUI

Nyt takana on karttoja ja esseitä kumpaakin kaksi. Pidän esseen kirjoittamisesta, mutta kartan teko tuntui ainakin nyt niin helpolta ja mielekkäältä, että ehkäpä vaaka kallistuu siihen suuntaan myös viimeisellä kerralla. Vahva ehkä. Ja sananen vielä Java 3:sta. Olipa itseluottamusta kohottavaa, että tällä kertaa pystyin koodaamaan tehtävän lähes täysin omin neuvoin. Ei tarvinnut nykiä assaria hihasta, vaan useimmat ongelmat ratkesivat purkamalla probleemaa vanhanaikaisin keinoin – kynällä ja paperilla. Ajoittain ohjelmoiminen tuntuu jopa ihan mukavalta – se muistuttaa matematiikkaa monessa suhteessa. Parasta ovat mielestäni tilanteet, joissa saa itse päättää menettelytavan. Lopputulos oli suhteellisen toimiva ratkaisu, vaikka korjattavaakin jäi (palautetta odotellessa).

heavyweightListener

Seuraava viikko tarjoaa taas haasteita. Jos ei muuten niin ainakin ajankäytön hallinnan suhteen. Irkkibotti, javatehtävän DL ja unohtamatta killan tapahtumia. Ja kun olisi näiden koulujuttujen lisäksi niin paljon muutakin tekemistä.

Sokerina pohjalla: reilun viikon päässä häämöttävät matematiikan välikoe ja tuotantotalouden tentti tuskin jättävät kenellekään liikaa vapaa-aikaa tuhlailtavaksi.

Ja entäs tuorein java-tehtävä – noh, kiirettä pitää taas, eipä voi muuta sanoa.

– Teemu

Mainokset

0 Responses to “Swing – komponenttikirjasto käsitekartalla”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
marraskuu 2007
ma ti ke to pe la su
« Lok   Jou »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Mainokset

%d bloggers like this: