6. OLO – rekursio

Ensiksi voisi puida viimekertaista OLO-sessiota. Kysehän oli siis tapaus 6:n purku, aiheena rekursio. Koska toimin tapauksen sihteerinä, niin voisin hieman summata, mitä purussa pähkäilimme (mikäli nyt enää muistan). Kävimme läpi oppimistavoitteet, jotka olivat suoraan tapauksessa annetut tehtävät, sekä mietimme rekursion määrittelyä ja roolia Javassa. Päädyimme muistaakseni johonkin seuraavansuuntaiseen: Javassa rekursiota käytetään siten, että metodi kutsuu itseään itse, tai toisen metodin kautta. Monessa tilanteessa se lyhentää koodia ja helpottaa ohjelmoimista. Riskinä on kuitenkin ikuinen looppi, jos rekursiota käyttää väärin. Tärkeimmät pointit tämän välttämiseksi olivat varmasti seuraavat:

  1. Rekursiolla on päätepiste
  2. Rekursio etenee jatkuvasti tätä päätepistettä kohti

Robotin koodauksesta sen verran, että omalta osaltani en ollut kehuttavasti kyseisen labyrinttisuunnistajan luomisvaiheissa kovinkaan aktiivisesti mukana. Urakassa olisi ehkä voinut panostaa enemmän suunnittelupuoleen ja työnjakoon. Suunnitelutilaisuuden (jonne en itse päässyt) jälkeen olisi kaivannut ehkä jatkumoa yhteiselle tekemiselle. Kun muutaman kerran yksin yritin koodia katsella, niin en päässyt puuta pidemmälle. Ja kun sitten viimeisinä päivinä homma ilmeisen suurella intensiteetillä tehtiin (mistä kiitokset asianomaisille!) niin allekirjoittaneen aikataulu ei antanut periksi irroittautua mukaan. Toisaalta oma aktiivisuus asiassa ei varmastikaan olisi ollut kiellettyä, joten turha marmattaa. Noh. Botin kanssa toivottavasti toisin. Siperia opettaa, jne…

Koko kurssista vielä muutama henkäys. Ohjelmointi sujuu jo melkein rutiinilla ja jollain kierolla tavalla (ainakin aina näin jälkeenpäin) on melkeinpä miellyttävää kokemus pakertaa kokonainen perjantai parin viikon välein koodin parissa. Käsitekartan boomerangistakin on toivuttu (Vesa, milloin heität taas takaisin?) ja essee todettu paremmaksi vaihtoehdoksi hoitaa kirjallinen ulosanti. Vahva usko on, että joskus jopa maaliin tullaan. Koodausjoulua odotellessa. (ja kirjoitusvireitä pahoitellessa: en jaksa lukea läpi)

Mainokset

0 Responses to “6. OLO – rekursio”



  1. Jätä kommentti

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s




marraskuu 2007
ma ti ke to pe la su
« Lok   Jou »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Mainokset

%d bloggers like this: