sunnuntai-iltaa!!

Juu, kolmas Java-tehtävä, vaikka kolme viikkoa aikaa onkin, näyttää aika haastavalta, ja veikkaan, että Maarilla tai jo niin tutuksi tulleessa Paniikissa(<3) tulee taas useana iltana (toiset pitkään ja toiset vielä pidempään) istuttua. Paras hetki tähän asti on varmaan jo ekalla tehtäväkierroksella MaariC:ssä kokiksen ja suklaan voimalla selvityt noh, aika monta tuntia. Mutta tunnelmaa sessiossa ainakin oli! Phukseja istui samassa luokassa varmasti parisenkymmentä, ja kaikki saman tehtävän kimpussa! Ei Studio1:stä siis turhaan mainosteta ryhmähenkeä ja yhteenkuuluvuudentunnetta parantavana kurssina! Ainakin voimme aina löytää yhteisen puheenaiheen ruokapöytäkeskusteluihin.

Kolmas teoria putkahti hieman puuntakaa matikan välikokeen ja kaiken muun ohjelman painaessa päälle. Esseen kirjoittaminen ei inspannut keskellä viikkoa, joten tehtävä sai taas jäädä odottamaan iki-ihanaa perjantai-iltaa, jotka olen nyt jo useaan otteeseen viettänyt joko koodaten tai sitten vastaavasti mm. kalakirjaa lukien. Onneksi jo viime tehtäväkierroksella ihastuin käsitekartan tekoon, joten avasin taas CmapToolsin ja lähdin sijoittelemaan siihen pohjalle erinäisiä käsitteitä sisältäviä palluroita. Ja homma sujuikin hyvin niin kauan, kun niitä palluroita tosiaan sai vain heitellä sinne tänne! Jossain vaiheessa, kun käsitteitä ja ideoita oli kertynyt jo jonkin verran, näytti kartta enemmänkin epäsäännölliseltä hämähäkinseitiltä ilman mitään logiikkaa kuin selkeältä käsitekartalta Javan poikkeuksista. Ajatustauko! Ehkei kaikista käsitteistä tarvitse eikä edes voi ihan joka suuntaan nuolia vetää… Käsitekartassa ainakin minulle suurimpia ongelmia tuottavat omien ajatusten selventäminen! Mutta kun viivoja vähän karsii, ja palluroita järjestelee ja värittää, on aihe selvästi ksitettävissä, ja (toivottavasti) itsekin ymmmärtää sen paremmin.

Javan poikkeukset aiheena ei minulle ollut helpoimmasta päästä vaikkakin suhteellisen usein esiintynyt! Koodia kääntäessä on jo vähän liiankin usein saanut tulostukseen tekstin NullPointerException, ensimmäisillä kerroilla tajuamatta mitä kyseinen tulostus tarkoittaa, tai ehkä pikemminkin, että miten virheen voisi korjata. Virheitä ja virhetyyppejä oltiin käsitelty jo OLOssa, joten uutena asiana tuli poikkeusten käsittely ja oman poikkeusluokan luominen. Eli käsitekartan teon jälkeen voin todeta taas olevani ainakin hieman edellistä viisaampi, mikä tietysti olisi erittäin toivottavaa, sillä tämän kolmannen ohjelmointitehtävän loppuakin jo uteliaana vilkaisseena tiedän, että pääsemme siinä ihan itsekin aiheuttamaan poikkeuksen!!

-meri

Mainokset

0 Responses to “sunnuntai-iltaa!!”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
lokakuu 2007
ma ti ke to pe la su
« syys   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Mainokset

%d bloggers like this: