ExceptionalException extends Exception

Teoriatehtävä numero 3 käsitteli Java-ohjelmointikielen poikkeuksia. Pitkällisen pohdinnan ja hapuilun jälkeen päätin valita tehtävän alustaksi esseen käsitekartan sijaan. Esseen kirjoittaminen oli ihan mielekästä – ja jopa hauskaakin. Mutta motivaatiota ei kuitenkaan tarvinnut repiä ainakaan arvosanan tuomasta houkuttimesta, sillä esseiden vaikutus on kokonaisarvosanaan täysin olematon.

Poikkeukset Javassa

[avautuminen]Yksi Java-ohjelmointitehtävä vastaa painoarvoltaan 3,3 esseetä! Koodaamaan oppii vain koodaamalla ja sitä rataa, mutta kylläpä välillä tuntuu esseen kirjoittelu pelkältä huonolta vitsiltä. Kunnollisen esseen tai käsitekartan valmisteluun kuluu kuitenkin paljon aikaa – lähteisiin tutustuminen, rakenteen suunnittelu ja varsinainen toteutus – ja se on kaikenkaikkiaan pienehkö projekti. Ja kaikki tämä palkitaan kokonaisella 2%/työ kokonaiskurssiarvosanasta. Jokin ei oikein osu kohdalleen tuossa yhtälössä.[/avautuminen]

Mielestäni onnistuin saamaan melko kattavan käsityksen Javan poikkeuksista. Aihepiiri oli tietorakenteita selkeästi helpompi ja toisaalta ehdin nyt tutustua perusteellisemmin lähdemateriaaliin. Tällä kertaa katsoin tarpeelliseksi tutustua useisiin lähteisiin – kalakirjan ja mainion HeadFirstJavan lisäksi myös satunnaisiin aihetta käsitteleviin nettisivustoihin ja Sun-tutoriaaleihin. Varsinaisen pohjatyön tein ennen kirjoitustyön aloittamista. Taaskaan en unohtanut ripotella enemmän tai vähemmän tarpeellisia kuvia tekstin lomaan.

Ensi kerralla voisi sitten vaihtelun vuoksi tutustua taas käsitekartan saloihin. Alustavissa suunnitelmissa olisi tehdä käsitekartasta edeltäjäänsä verrattuna paria astetta visuaalisempi kokonaisuus – eikä tyytyä pelkästään CmapToolsin tarjoamiin työkaluihin. Siis tämä kaikki jos onnistun jotenkin huijaamaan itseni motivoituneeksi tuosta ei-niin-maagisesta kahdesta prosentista.

– Teemu

Mainokset

0 Responses to “ExceptionalException extends Exception”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
lokakuu 2007
ma ti ke to pe la su
« syys   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Mainokset

%d bloggers like this: