Ensimmäinen käsitekartta

Päätin aloittaa käsitekartan tekemisen viime kerrasta oppineena hieman aikasemmin. Sainkin sen jopa alulle alkuviikosta, mutta sen edistyminen oli jokseenkin verkkaista ja suurin työ jäi taas yllättäen lauantaille.. Pääsin hyvin alkuun tehtävässä, koska aloitin helpoimmasta alueesta, eli primitiivityypeistä. Ongelmat tulivat vastaan kun rupesin käsittelemään kokoelmia.

Luulin tietäväni kokoelmista jotain, mutta sitten vastaan rupesi tulemaan termejä, kuten kokoelmakehys, liittymä jne. Ei auttanut muu kuin avata kalakirja (jälleen kerran) kyseisestä kohdasta. Kokoelmat-luku tuli kahlattua varmaan viiteen otteeseen läpi ja ehkä siitä loppujen lopuksi jäi jotain päähänkin. Loppujen lopuksi uskoisin, että ymmärrän nyt kokoelmien perusidean. En ole vain täysin varmuudessa, sainko tuotua ideani käsitekarttaan oikein ja onko siinä kaikki suhteet oikein..

Pyrin esityksessäni havainnollisuuteen ja vältin liiallisten asioiden ja suhteiden lisäämistä karttaan, ettei siitä tulisi liian sotkuinen päällekkäisten nuolten takia. Käsitekartta jäi hieman suppeaksi, ehkä juuri kokoelma-tuskailujen takia, mutta nyt kävi näin ja olen ihan tyytyväinen karttaani. Kokonaisuutena tehtävä oli opettavainen: tutustuin Cmap-ohjelmaan, joka osoittautui varsin toimivaksi ja nyt tiedän kokoelmista enemmän, kuin viikko sitten, eli jonkin sortin oppimistakin on tapahtunut!

-Olli-

Mainokset

0 Responses to “Ensimmäinen käsitekartta”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
lokakuu 2007
ma ti ke to pe la su
« syys   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Mainokset

%d bloggers like this: