Vaikeeks menee

Neljäs OLO-tapaus on mielestäni mielenkiintoinen, mutta itsenäisenä oppimistehtävänä varsinkin minulle aika haasteellinen. Edellinen tapaus, jossa tutkittiin tietorakenteiden mahdollisuuksia, oli hieman helpompi tehdä, kun tarvitsi miettiä vain yksi asia kerrallaan, ja tiedonhakuhan ei sinänsä ole kovinkaan vaikeaa.

Tänään istuimme Ullan kanssa alas tutkimaan 2. asteen labyrinttia, jonka olimme saaneet oppimistehtäväksemme. Aloitimme miettimällä 1. tehtävää, jossa on kaikkein yksinketaisin labyrintti. Kun olimme saaneet paperille jonkinlaisen algoritmin robottia varten, pohdimme, mitä siihen pitäisi lisätä tai miten sitä tulisi muokata, jotta robotti löytäisi määränpäänsä myös 2. tehtävässä, jossa käytävät saattavat haarautua ja johtaa umpikujaan. Tuskailimme while- ja if-lauseiden parissa tovin jos toisenkin, ja huomasimme että Java-taitomme ovat vielä jokseenkin puutteelliset 🙂 T-talon ruokala alkoi houkuttaa, kun ratkaisua ei tahtonut löytyä millään.

Katsotaan tuoko loppuviikko oivalluksia, vai pitääkö meidän esitellä ensi viikon OLOssa hieman vajavainen algoritmi… Vaikeaa kun on myös omien ratkaisujen oikeellisuuden arvioiminen. Vaikka saisi kelvollisen näköisen koodin aikaan, ei tiedä onko se lähelläkään toimivaa 🙂

Mietinpä vaan miten ne 3 ja 4 onnistuvat, kun 2 oli meille vaikea.

Onnea yritykseen ja jaksamista kaikille!

– Asta

Mainokset

0 Responses to “Vaikeeks menee”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
lokakuu 2007
ma ti ke to pe la su
« syys   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Mainokset

%d bloggers like this: