Kolmas Oloilu

Kolmas OLO-sessiomme starttasi taas maanantaiaamu-unisine jäsenineen. Edelliskerran oppimistavoitteet purettiin vuorotellen luettelemalla looginen ohjesarja helpoilta kuulostaville toiminnoille. Meille kaikille itsestäänselvät allekkain yhteenlasku ja teen keittäminen saatiin kirjattua pitkiksi ja moniosaisiksi ohjeistuksiksi. Tarkoituksena oli siis miettiä, mitä tämänkaltaisia loogisia päättelyketjuja ja ohjeistuksia voimme löytää Javasta. Pitkät ja monimutkaiset komennot selkeytyvät ja helpottuvat, kun niitä miettii ja pätkii lyhyemmiksi ja selkeämmiksi ennen tekstieditoriin syöttämistä. Vaiheittain tehtynä koodi ja sen kirjoittaminen eivät vaikutakaan enää niin toivottomilta. Tämän sain jo itsekin ihan käytännössä huomata yrittäessäni saada kolmea sisäkkäistä ehtolausetta valmiiksi samanaikaisesti: eipä onnistunut!

Purku sujui edelliskertaa nopeammin, ja kuten jo todettu, aihekin oli selkeämpi ja ymmärrettävämpi. Ehkä olimme jopa päässeet vähän sisälle Javaan… Pääsimme aloittamaan seuraavan tapauksen käsittelyn. Puheenjohtajana toimi Teemu ja minun tehtäväni oli sihteerinä kiinnitellä tarralappuja seinälle.

Kolmas tapaus saikin meidät hiljaisiksi. Post-it -lappuja kertyi taululle ennätysmäärä (liekö rutiinia kertynyt), mutta aihe oli selkeästi edellisiä vaikeampi. Jäsentely ja pohtiminen ei siis ollutkaan yhtä helppoa. Siitä, mitä eri tietorakennetyypit ovat, mitä niillä voi tehdä, miten käyttää jne. taisivat olla lähes kaikille täysin uusi asia. Sampolla riitti työtä aiheen valaisemiseksi, kun vuorotellen katsoimme hölmistyneen näköisinä koodinpätkää minkä Henri kirjoitti. On siis aihetta pieneen ja ehkä laajempaankin aiheeseen tutustumiseen. Päätimme yhdessä kaikki selvittää seuraavaksi kerraksi eri tietorakennetyypit, niiden ominaisuudet, käytön jne. Toivottavasti olemme huomisen jälkeen viisaampia ja enemmän perillä aiheesta. Tänään, vielä edellisestä ohjelmointitehtävästä toipuessani sain ilokseni huomata, että uusi on julkaistu ja tulemme siinä tarvitsemaan näistä tietorakennetyypeisä mm. hakurakennetta ja taulukointia. Elikkäs nyt aiheesta kiinni ja tietorakenteiden perusteet selviksi!

Huomiseen!

-meri

Mainokset

1 Response to “Kolmas Oloilu”


 1. 1 gnito lokakuu 2, 2007 6:19 pm

  Käytiin ihan lopuksi muutaman ihmisen voimin tunnelointi läpi, koska sen avulla pääsee mm. netmot-sanakirjaan käsiksi ( http://mot.kielikone.fi/mot/tkk/netmot.exe ) ja hakemaan atk-keskuksen kampuslisenssillä varustettuja ohjelmia.

  SSH-tunnelin asennus:
  http://lib.tkk.fi/Ohje/etakaytto-ssh.html
  Tällöin kannattaa asentaa Firefoxiin myös SwitchProxy Tool -laajennus, joka helpottaa proxyn vaihtamista lennosta (suorasta Internet-yhteydestä välityspalvelimeen [proxy])
  https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/125

  Tämän lisäksi netmotia voi käyttää suoraan vipusen komentoriviltä käsin:
  netmot [haettava_sana]

  Kieliä on vain neljä: englanti, ranska -f, ruotsi -r ja saksa -s eli kokeilkaapa vaikka hakua netmot -f merde 🙂


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
syyskuu 2007
ma ti ke to pe la su
    Lok »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Mainokset

%d bloggers like this: