Yhtä deadlinea rikkaampana

Nyt ollaan sitten yhtä kokemusta rikkaampia – ensimmäinen deadline on takana ja tällä kertaa ei mennyt työn palautuksen kanssa edes kalkkiviivoille. Toki olisi ollut järkevää kirjoittaa essee paljon aikaisemmin.

Olin hieman hukassa etsiessäni olennaista sisältöä kirjoitukseen. Oli vaikeaa hahmottaa tärkeitä asioita, ja en ehkä vieläkään ymmärrä täysin oman esseeni kaikkia kohtia. 🙂 Olisi ollut fiksua käyttää työhön paljon enemmän aikaa, jolloin olisi voinut perehtyä aiheeseen paremmin ja omaksua asioita syvällisemmin.

Innostuin sitten leikkimään graafikkoa ja lisäilin esseeseen PhotoDraw:lla kasaan rääpimiäni piirroksia. Ehkä menin kuitenkin liiallisuuksiin seitsemällä kuvallani, joista kaikki eivät olleet ollenkaan tarpeellisia – ainakaan selkeän asiatyylin kannalta. Mutta minusta ainakin kuvat antavat kivan esteettisen lisämausteen muuten niin kalpealle kokonaisuudelle.

Itseäni kismitti lähinnä se, että tehtävä vaadittiin palauttamaan html-muodossa. Aikaisempina vuosina jokainen kurssilainen teki oman portfolionsa, ja esseen vaatiminen ko. muodossa oli täysin perusteltua, sillä esseen pystyi julkaisemaan kivasti omilla kotisivuilla. Nyt kuitenkin html-muoto vaikutti minusta lähinnä jäänteeltä tuolta ajalta ja aiheutti pientä, mutta varsin ärsyttävää lisävaivaa esseen teossa. Lisäksi kompastuin vielä siihen liittyen. Tein esseen varsinaisen rungon OpenOfficella ja copy-pastetin valmiin tuotoksen tekstieditoriin: tietenkin kursiivit ja tummennukset hävisivät samalla. Olin siinä vaiheessa jo sen verran väsähtänyt, että kymmenien italic-tagien lisäily tuntui ajatuksenakin naurettavalta. Sainpahan kuitenkin finaaliversion ajoissa palautettua.

Ja tosiaan – seuraavassa OLO-sessiossa puretaan algoritmi-kotitehtävä. Kuten Olli jo totesikin, niin tämä kotitehtävä tuntui melko loogiselta verrattuna edeltäjiin. Tosin itse huomasin hyötyneeni jonkin verran 1. OLO-tehtävästä kirjoittaessani esseetä. Silloin minulle napsahti kotitehtäväksi pohtia ideaopin käsitteitä ideaa ja ilmentymää sekä näiden kytköstä Java-ohjelmointiin. Tästäpä sain kehiteltyä sitten ihan kelvollisen aloituksen ensimmäiseen kirjoitustehtävään. Kirjoittelen algoritmeistä mitä luultavammin lisää purkusession jälkeen.

– Teemu

 

Mainokset

0 Responses to “Yhtä deadlinea rikkaampana”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
syyskuu 2007
ma ti ke to pe la su
    Lok »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Mainokset

%d bloggers like this: