Toinen OLO-tapaus + yleistä vuodatusta

Toisen OLO-tapauksen aiheena oli ns. loogiset päättelyketjut. Pj:na toimi Ville ja sihteerin työt hoiti Ulla. Sekä itse OLO-tapauksen aikana että myös omalla ajallamme vietimme leppoisia hetkiä miettien kuinka antaa mahdollisimman yksiselitteiset toimintaohjeet varsin yksinkertaiselle pikkuveljelle erinäisissä visaisissa tehtävissä. (mm. Turtles-paidan etsiminen!!!) Oppimistavoitteena edellämainitun lisäksi oli pohtia, miten ihmeessä tämä kaikki jälleen kerran liittyy javaan. Purkusessiossa päädyimme siihen että java on yhtä tyhmä kuin pikkuvelikin, paitsi tyhmempi.

Mukavaa huomata ettei itse ollut ainoa joka lauantai-iltapäivänä nivelet jäykkinä naputteli esseetä ja koetti saada jonkintapaisia ehjiä ajatuksia kokoon. Lohduttavaa(?) on myös se, että tämän viikon ohjelmointiharjoituksen väsääminen tulee jäämään vielä enemmän viime tippaan!! Jea. Paniikinomaiset tuntemukset valtaavat mielen ja kehon kun koodaus ei vain tunnu onnistuvan. Kämppiskin haukkuu nörtiksi ja kaikki on kurjaa. No ei. Ensimmäisestä essee-tehtävästä vielä sen verran, että itse koin sen suht hyödylliseksi. Täysin java-ummikkona helpotti kummasti kun oli pakko ottaa itse selvää eri termeistä ja käsitteistä ja siitä, mikä niiden rooli ohjelmoinnissa oikeastaan on, vaikka toki alkuunpääseminen tuntuikin ensin täysin mahdottomalta. Opin, jos nyt en paljon niin ainakin vähäsen. Paljon enemmänkin tästä tehtävästä olisi voinut saada irti jos vain olisi jaksanut/ehtinyt/viitsinyt/muistanut/yrittänyt panostaa hitusen kovemmin.

-Ulla

Mainokset

2 Responses to “Toinen OLO-tapaus + yleistä vuodatusta”


 1. 1 gnito syyskuu 24, 2007 10:26 pm

  ”Oppimistavoitteena edellämainitun lisäksi oli pohtia, miten ihmeessä tämä kaikki jälleen kerran liittyy javaan.”
  Noh, miten se liittyi? 🙂
  http://wikimindmap.org/viewmap.php?wiki=en.wikipedia.org&topic=algorithm
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Algoritmi

  Esko totesi joskus muinoin, että tietokonetta ei pidä ajatella ”tietävänä” kapistuksena vaan idioottina, jota pitäisi lähinnä kurittaa silloin kun homma ei toimi.

 2. 2 gnito syyskuu 24, 2007 10:30 pm

  Vielä sen verran, että tuo wikimindmap tekee mindmappejä, eikä käsitekarttoja. Älkää käyttäkö sitä mallina käsitekarttatehtävässä 😉


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
syyskuu 2007
ma ti ke to pe la su
    Lok »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Mainokset

%d bloggers like this: